Dodig se vratio pa eliminisao Isnera

Počeo veliki turnir u Torontu

Dodig se vratio pa eliminisao Isnera

Nakon više od dva mjeseca izbivanja zbog povrede leđa, Ivan Dodig se vratio na teren. U prvom kolu velikog ATP turnira u Torontu, Dodig je eliminisao pobjednika Atlante, 10.nositelja Johna Isnera 6-4, 6-7(4), 6-3.

Dodig je odigrao dobar meč, dobro je servirao, u 16 svojih servis-gemova prepustio je suparniku samo 19 poena ne dozvolivši mu niti jednu "break-loptu". S druge strane, Dodig je imao čak devet prilika za oduzimanje servisa Isneru, a iskoristio je dvije, po jednu u prvom i trećem setu.

Marin Čilić je također u drugom kolu. I on je igrao tri seta protiv Denisa istomina. Nakon što je relativno lako dobio prvi set, u drugom je morao vratiti break zaostatka. Jednom je uspio, drugi put ne. U setu odluke, Marin je poveo 3-1, ali ne zadugo, Istomin je odmah u narednom gemu vratio break. Činilo se kako meč ide u tie break, Istomin je imao 40:15 na svom servisu u 12-tom gemu, ali je Marin sa četiri poena zaredom otišao u drugo kolo.

Feliciano Lopez je izbacio 14. nositelja Roberta Bautistu, dok je Kevin Anderson preokrenuo mladog darovitog Australca Thanasija Kokkinakisa. Kokkinakis je dobio prvi, u drugom se držao do 2-2. Ista  stvar se ponovila u trećem.

Rezultati 1.kolo:
Jeremy Chardy (Fra) - Federico Del Bonis (Arg) 6-3, 5-7, 6-4
Benoit Paire (Fra) - Alejandro Falla (Kol) 6-7 (3), 6-4, 6-2
Kevin Anderson (JAR) - Thanasi Kokkinakis (Aus) 4-6, 6-2, 6-3
Julien Benneteau (Fra) - Lleyton Hewitt (Aus) 6-1, 6-2
Tim Smyczek (SAD) - Tobias Kamke (Nje) 6-3, 6-2
Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 13) - Edouard Roger-Vasselin (Fra) 7-6 (3), 6-1
Feliciano Lopez (Špa) - Roberto Bautista (Špa, 14) 7-6 (7), 6-3
Michael Russell (SAD) - Nicolas Mahut (Fra) 6-3, 6-3
Peter Polansky (Kan) - Jerzy Janowicz (Pol) 7-6 (5), 6-4
Ivan Dodig (Hrv) - John Isner (USA, 10)    6-4, 6-7(4), 6-3
Marin Čilić (Hrv, 15) - Denis Istomin (Uzb) 6-2, 4-6, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.