Dolgopolov zaustavio Nadala

Nadal stopama Sharapove

Dolgopolov zaustavio Nadala

Definitivno to nije bio dan za branitelje naslova. U ženskoj konkurenciji je stradala Maria Sharapova, u muškoj Rafael Nadal.

Nadal se nekako progurao u treće kolo, ali dalje nije mogao. Alexandr Dolgopolov je znao stvorit sebi priliku, znao ju je uz manje probleme iskoristiti. U trećem setu je Dolgopolov vodio 5-3, na svom servisu za meč nije uhvatio niti poen, pa je onda ostao na nuli na servisu Nadala. Na kraju je stigao tie break. Nadal je vodio 4-2 i imao je još jedan servis,  Dolgopolov je nanizao tri poena zaredom. Rafa je poravnao na 5-5, ali je izgubio sljedeći poen. Ukrajinac je ovaj put iskoristio meč loptu za prvu pobjedu u karijeri protiv Nadala. U prethodnih pet mečeva protiv njega nije uhvatio niti jedan set.

Osvajač Australian Opena, Stanislas Wawrinka je prepustio dva gema Seppiju, dok je Fognini u tri pobjedio Monfilsa.

Rezultati treće kolo:
Alexandr Dolgopolov (Ukr, 28) - Rafael Nadal (Špa, 1) 6-3, 3-6, 7-6 (5)
Fabio Fognini (Ita, 13) - Monfils (Francuska, 23) 6-2, 3-6, 7-5
Milos Raonic (Kan, 10) - Alejandro Falla (Kol) 6-4, 6-3
Stanislas Wawrinka (Švi, 3) - Andreas Seppi (Ita, 29) 6-0, 6-2
Kevin Anderson (JAR, 17) - Evgeny Donskoy (Rus) 4-6, 6-0, 6-3
Tommy Haas (Nje,11) – Kei Nishikori (Jap, 19) 7-6(3), 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.