Džumhur nakon velike borbe pobijedio Almagra

ATP Umag

Džumhur nakon velike borbe pobijedio Almagra

E. Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP turnira u hrvatskom Umagu.

Na startu je Damir dobio teškog rivala, sjajnog španskog tenisera Nicolasa Almagra, kojeg je u tri seta dobio sa 6:2, 5:7, 7:5.

Međutim, Almagro je počeo meč sa dosta grešaka, Damir je igrao sjajno, pa je prvi set dobio sa 6:2.

Već u drugom setu druga priča, Almagro je pokazao da nije slučajno 45. igrač svijeta i da je, kao i mnogi španski igrači, maestro za šljaku, ali i naš teniser je nastavio u dobrom ritmu.

I dok su bila četiri brejka u prvom, u drugom setu tek jedan brejk, onaj u 11. gemu koji je Almagru donio 6:5 prednost i na kraju je set dobio sa 7:5.

U odlučujućem setu Almagro je, bar na početku, bio siguran na servisu, no onda je počeo da griješi, pa je Džumhur u sedmom gemu oduzeo prednost servira rivalu.

No, Almagro uzvraća istom mjerom već u idućem gemu. U 11. gemu trećeg seta Džumhur stiže do novog brejka, da bi sigurnim servisom ovjerio pobjedu nad Špancem.

U drugom kolu će Damirov rival biti pobjednik iz meča Skugor - Fabbiano.  Idealna prilika da prođe dalje, a u trećem kolu vjerovatno ga čeka Italijan Fognini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti