Džumhur pomeo Veića u prvom setu, ali izgubio preostala dva

Challenger u Mersinu

Džumhur pomeo Veića u prvom setu, ali izgubio preostala dva

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ispao je u osmini finala Challengera u turskom Mersinu.

Džumhur je u drugom kolu turnira, u kojem je branio naslo, poražen od Hrvata Antonija Veića sa 1:6, 6:3, 6:3.

Za svega 20 minuta je Džumhur osvojio prvi set, prepustivši protivniku tek jedan gem. Kada smo se ponadali da će lako doći do četvrtfinala, dogodio se pad u igri našeg tenisera i potpuni preokret. 

Veić je bio bolji i brejkom je na startu seta stigao do prednosti, koju je sačuvao do kraja i izjednačio na 1:1. 

Na početku odlučujućeg seta naš najbolji teniser pravi brejk, ali ga ne uspijeva potvrditi, pa je Veić već u sljedećem gemu vratio stvari na početak. 

Odmah potom Džumhur pravi drugi brejk i ponovo dolazi do prednosti, ali naredna četiri gema osvaja Veić i stiže do 5:2. Džumhur je smanjio na 5:3 i imao je dvije brejk lopte, ali nije uspio nijednu da iskoristi, pa je Veić ipak stigao do pobjede.

Challenger u Mersinu, osmina finala:
Veić (Hrv) - Džumhur (BiH) 1:6, 6:3, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.