Džumhur prošao u četvrtfinale Mersina

Naš teniser bolji od Bjelorusa Gerasimova

Džumhur prošao u četvrtfinale Mersina

Damir Džumhur nije imao većih problema u drugom kolu challengera koji se igra u turskom Mersinu. U drugom kolu naš najbolje rangirani teniser je u dva seta prošao Bjelorusa Egora Gerasimova, po setovima 6-3, 7-6(1).

Za ulazak u četvrtfinale, Damir je treboa četiri break, po dva u svakom setu. Daleko više posla Damir je imao u drugom setu, u kojem je Bjelorus rano napravio break, Damir je u devetom gemu spašavao set loptu, ali je uspio vratiti izgubljeni servis.

U tie breaku naš teniser je izgubio samo jedan poen. Džumhur je imao 67 posto prvog servisa, na drugom servisu je osvojio 52 posto poena (13/25). U četvrtfinalu Damir igra protiv Thomasa Fabiana iz Italije koji je na startu turnira bio koban po drugog nositelja Andreasa-Haider-Maurera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.