Džumhur saznao protivnika u prvom kolu US Opena

Bernard Tomić prvi protivnik

Džumhur saznao protivnika u prvom kolu US Opena

E. Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur igrat će protiv Bernarda Tomića u prvom kolu US Opena.

Žrijeb parova prvog kola US Opena je u tijeku, a naš najbolji teniser igrat će protiv Tomića, koji je postavljen za 24. nositelja turnira.

Tomić je australski teniser hrvatskih korijena i najbolji je Australijanac na ATP listi. Njegova trenutna pozicija na ATP listi je 24., što mu je ujedno i najbolji rezultat.

Na US Openu je uglavnom igrao drugo kolo, i to 2011., 2012., 2013. i 2014. godine, a najbolji rezultat mu je četvrtfinale Wimbledona prije četiri godine. 

Od ostalih naših tenisera, Mirza Bašić u ovim trenucima igra meč drugog kola kvalifikacija protiv Japanca Daniela, dok su već ispali Tomislav Brkić i Aldin Šetkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.