Emina Hadžiahmetović bronzana u dublu

Balkansko prvenstvo za juniore i juniorke

Emina Hadžiahmetović bronzana u dublu

A. Beganović

U Kikindi u Srbiji od 4. do 7. jula igrano je Balkansko prvenstvo za juniore i juniorke u stonom tenisu, a od naših predstavnika jedino je zapažen nastup imala Emina Hadžiahmetović.

Naime, ona je u dublu sa Anetom Maksuti iz Srbije osvojila bronzanu medalju. Emina je članica stonetiserkog kluba „Spin 2012“ i bez konkurencije ja najbolja igračica u našoj zemlji već nekoliko godina, a svoje kvalitete potvrdila je i na smotri najboljih igračica Balkana.

"Ovo je najbolja prilika da vidim koliko vrijedim. Zadovoljna sam svojim nastupom. Ovo mi je bila odlična provjera pred Evropsko prvenstvo za juniorke koje u srijedu počinje u Ostravi u Češkoj. Nadam se da ću se i sa smotre najboljih igračica Starog kontinenta vratiti sa medaljom", kaže Emina Hadžiahmetović kojoj je velika podrška u karijeri sestra i trenerica Amela Haždihemtović-Mujezinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.