Federer hodao po ivici
Federer u četvrtfinalu

Australian Open, osmina finala

Federer hodao po ivici

Roger Federer hodao je po ivici ponora u meču osmine finala Australian Opena protiv Berdycha. Imao je Čeh sve u svojim rukama, vodstvo od 2:0 i veliku sigurnost u igri, ali se Federer vratio.

Nakon što je Berdych osvojio drugi set u tie-breaku (7:4) mnogi su unaprijed prežalili trostrukog pobjednika Melbourna. Ipak, Federer se po ko zna koji put vratio. Kod 3:3 u trećem setu 23-godišnji Čeh je napravio nekoliko grešaka na svom servisu što iskusnom “vuku” nije moglo promaći.

Iskoristio je ponuđeno i stigao do 6:4. Kako je meč odmicao kraju Švajcarac je bio sve sigurniji, a Berdych je griješio. Pokazuje to rezultat četvrtog (6:4) i petog (6:2) seta u kojima je Federer dominirao.
U četvrtfinalu ga čeka Juan Martin Del Potro koji je s 3:1 nadigrao Marin Čilića. Mladi Međugorac tako se oprostio od nastupa na Australian Openu na kojem je igrao odlično.
Andy Roddick nije se mučio kao Federer. Sedmi je nositelj je u tri seta eliminisao Tommyja Robreda. Španac je rijetio samo u prvom setu, dok je u naredna dva prepustio inicijativu Roddicku.

Osmina finala
Roddick (SAD, 7) - Robredo (Špa, 21) 7:5, 6:1, 6:3, Del Potro (Arg, 8) - Čilić (Hrv, 19) 5:7, 6:4, 6:4, 6:2, Federer (Šva, 2) - Berdych (Češ, 20) 4:6, 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.