Federer: Nadam se da Čilić neće igrati kao 2014. godine

Švicarac nakon plasmana u finale

Federer: Nadam se da Čilić neće igrati kao 2014. godine

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u finale Wimbledona nakon što je danas slavio protiv Čeha Thomasa Berdycha u polufinalu sa 3:0 u setovima. 

Švicarcu je ovo 11. finale Wimbledona u karijeri, a nakon meča bio je veoma zadovoljan.

"Osjećam se veoma privilegovano što sam u novom finalu. Znam koliko nekome znači izaći i biti na Centralnom terenu u bilo kojem trenutku karijere, a ja sam imao toliko puta tu šansu. Ne mogu vjerovati da sam ponovo u finalu. Sretan sam što sutra imam slobodan dan kako bih se mogao odmoriti. Prošla godina je bila veoma komplikovana. Morao sam ostati smiren, razgovarta sam sa timom i donio odluku da mi treba malo više odmora. Svjestan sam da postoji i život poslije tenisa. Želim u budućnosti biti dobar otac i muž. Moram reći da je nekada postojala sumnja da ću se vratiti na Centralni teren Wimbledona, ali zahvaljujem se organizatorima što su mi dali šansu da svaki put igram na Centraolnom terenu ove godine", rekao je Roger pa se osvrnuo na rivala u finalu:

"Prošle godine sam imao brutalno četvrtfinale protiv Marina. On je imao 2:0 i imao je meč loptu. Stvari su bile veoma komplikovane i mislim da sam imao sreće što sam pobijedio. Marin je sjajan momk i sretan sam zbog njega što je u finalu. Nadam se da neće igrati dobro kao 2014. godine na US Openu kada me je izbacio u polufinalu", rekao je Roger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi