Federer nezaustavljiv u Halleu

Nova pobjeda Švicarca

Federer nezaustavljiv u Halleu

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u polufinale ATP turnira u Halleu nakon što je pobijedio u četvrtfinalu Nijemca Floriana Mayjera sa 2:0 u setovima.

Federer za sada igra veoma sigurno na ovom turniru i sve mečeve je dobio u dva seta, a tako je bilo i danas protiv domaće nade i 134. tenisera svijeta.

Švicarac je ovaj meč dobio baš u svom stilu. U oba seta napravio je po jedan brejk te je slavio sa 6:3 i 6:4 nakon svega 67 minuta igre. Prije Rogera polufinale su izborili i Gasquet koji je slavio protiv Haasea i Khachanov nakon pobjede protiv Rubleva.

Federer će u polufinalu igrati upravo protiv Khachanova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi