Federer: U redu je biti i autsajder

Švajcarac iskren

Federer: U redu je biti i autsajder

Bivši broj jedan i četvorostruki osvajač Australian Opena, Švajcarac Roger Federer, smatra da je autsajder na prvom ovosezonskom Grand Slamu.

S obzirom da je trenutno 17. igrač svijeta, Federer će imati nešto teži posao u Melbourneu, a već u osmini finala mogao bi se sastati sa Japancem Keijem Nishikorijem. U njegovom žrijebu još se nalaze Andy Murray i Stan Wawrinka.

"Jasno da sam autsajder. Zašto ne bih to bio za promjenu? Naravno, volim da budem favorit, ali je u redu biti i autsajder", rekao je Federer i potom se osvrnuo na potencijalne protivnike.

"Žrijeb je odličan jer sam ja u njemu. Zadovoljan sam što sam ovdje, što imam priliku da pobjeđujem. Vidjećemo koliko. Oprezan sam", dodao je švajcarski teniser.

Federer će takmičenje na Australian Openu započeti duelom sa Jurgenom Melzerom koji je do glavnog žrijeba došao kroz kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi