Fedex demolirao Goffina
Foto: EPA

Federer lagano do četvrtfinala

Fedex demolirao Goffina

M. Šljivak

Roger Federer plasirao se u četvrtfinale Australian Opena. Švicarac je danas lagano s 3:0 savladao Belgijanca Davida Goffina s 3:0, po setovima 6:2, 6:1 i 6:4.

Dominirao je Federer u ovom meču. Nije Goffinu pružio ni najmanju šansu za eventualno iznenađenje i na kraju je lagano došao do četvrtfinale.

Prvi set je riješen za 22 minute. Dva breaka su bila dovoljna za Federera, koji je osvojio set sa 6:2.

Iako je Goffin u drugom setu uzeo samo jedan gem, nešto je duže set trajao od prvog. Federer je završio posao za 29 minuta, te je stigao do vodstva od 2:0.

Na otvaranju trećeg seta novi break. Lagano je Fedex održavao prednost, Goffin nije imao nikakve šanse, pa je Švicarac lagano stigao do pobjede i plasmana u četvrtfinale.

Australian Open, osmina finala:

Federer - Goffin 3:0 (6:2, 6:1, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi