Fedexova 23. Masters titula, 81. u karijeri
Foto: epa.eu

U finalu Šangaja bolji o Simona

Fedexova 23. Masters titula, 81. u karijeri

Roger Federer osvojio je 81. titulu u karijeri, pošto je pobijedio francuskog tenisera Gilesa Simona 7:6 (8:6), 7:6 (7:2) u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju.

Federer je u oba seta bio blizu gubitka – u prvom je Simon servirao za vodstvo i nakon toga imao set loptu u tai-breaku, a u drugom je Francuz propustio dvije vezane set lopte.

To je 23. turnir iz Masters serije za Federera, prvi u Šangaju, a u toj kolekciji još mu nedostaju Monte Karlo i Rim.

Federer će se na novoj ATP listi u ponedjeljak naći na drugom mjestu sa 9.080 bodova, odmah iza Novaka Đokovića za kojim će smanjiti i svoj zaostatak. Iako nije odbranio trofej u Šangaju, Novak će sada imati 11.510 bodova.

ATP Shanghai, finale:
Federer - Simon 7:6 (8:6), 7:6 (7:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.