Ferrer prejak sa Delbonisa, Monaca eliminisao Bellucci

ATP turnir u Rio de Janeiru

Ferrer prejak sa Delbonisa, Monaca eliminisao Bellucci

Španski teniser David Ferrer plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Rio de Janeiro koji se igra na zemlji, nakon što sa 2:0 u setovima savladao Argentinca Federica Delbonisa.

Ferrer je do trijumfa došao sa 7:6, 6:1, nakon jednog sata i 27 minuta, i tako osigurao duel sa domaćim teniserom Thomazom Belluccijem.

Brazilac je bio zaslužan za najveće iznenađenje dana, pošto je eliminisao sedmog nosioca Juana Monaca sa 4:6, 6:3, 6:3. U Riju je u srijedu odigran još jedan meč, a u njemu je Španac Robredo savladao srbijanskog tenisera Dušana Lajovića. 

Rezultati:
Juan Monaco – Thomasz Bellucci 6:4, 3:6, 3:6
Federico Delbonis – David Ferrer 6:7 (2:7), 1:6
Tommy Robredo – Dušan Lajović 6:2, 6:1
Martin Kližan – Pablo Andujar predaja Kližana

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.