Finale Austalije: Da li Kerber može zaustaviti Serenu?

Australian Open

Finale Austalije: Da li Kerber može zaustaviti Serenu?

Prvi ovogodišnji Grand slam ušao je u samu završnicu. U konkurenciji žena očekuje nas veliko finale u kojem se sastaju Angelique Kerber i Serena Williams. Taj meč igra se u subotu s početkom u 9:30 sati.

Obje teniserke u borbu za titulu ulaze prepune samopouzdanja, s obzirom da su u dosadašnjem dijelu takmičenja zajedno izgubile samo jedan set, ali i zbog činjenice da su najbolje partije pružale protiv najkvalitetnijih igračica.

Njemica je najteži posao imala u prvom kolu, kada je Japanka Doi uspjela da joj uzme set. Nakon toga, pred njom su oružje polagale Dulgheru, Brengle, Beck, Azarenka i Konta. 

Ovo će za Kerber biti prvo finale na Grand slamovima.

Sa druge strane mreže stajaće prva teniserka svijeta, osvajačica 21 titule na najvećim turnirima. 

Amerikanka je bukvalno počistila konkurenciju na putu do finala, ne prepustivši protivnicama ni gram šanse. U prvom kolu savladala je Italijanku Giorgi, a potom je bila bolja od Hsieh, Kasatkine, Gaparyan, Sharapove i Radwanske.

Serena bi trijumfom u Melburn parku sustigla na vječnoj listi Steffi Graf i približila se slavnoj Margaret Court po broju osvojenih trofeja na Gren slemovima.

Angelique Kerber i Serena Williams do sada su odigrale šest međusobnih susreta. Puno više uspjeha ima američka teniserka koja je slavila pet puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi