Fognini šokirao Nadala, prekid niza koji je trajao 12 godina
Foto: epa.eu

Šok u Riju

Fognini šokirao Nadala, prekid niza koji je trajao 12 godina

U posljednjem polufinalnom meču dana u Rio de Jaineru gdje nastupaju teniseri i teniserke dogodilo se veliko iznenađenje. Rafael Nadal poražen je od Italijana Fabija Fogninija nakon dva sata i 17 minuta.

Fognini je rezultatom 1:6, 6:2, 7:5 upisao prvu pobjedu protiv španskog tenisera, te je ujedno prekinuo njegov nevjerojatan niz. 

Naime, Nadal je upisao prvi polufinalni poraz na zemljanoj podlozi u posljednjih 12 godina! Posljednji put kada je Nadal izgubio polufinale na zemlji dogodilo se u Umagu 2003. godine kada je sa 6:4, 6:4 bolji bio danas penzionisani Carlos Moya.

Fognini je ujedno prekinuo Nadalov niz od 52 pobjede na zemljanoj podlozi.

Fognini će u finalu igrati protiv još jednog Španca - Davida Ferrera. On je sa 7:5, 6:1 bio bolji od Austrijanca Andreasa Haider-Maurera, te će u nedjelju nastojati zadržati stopostotni omjer pobjeda protiv Fogninija (7-0).

ATP Rio de Jainero, polufinale:
Fognini - Nadal 2:1 (1:6, 6:2, 7:5)
Ferrer - Haider-Maurer 2:0  (7:5, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.