Garcia-Lopez bez većih problema savladao Džumhura

Poraz našeg tenisera

Garcia-Lopez bez većih problema savladao Džumhura

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur pretrpio je ubjedljiv poraz u osmini finala ATP turnira u Zagrebu. Bolji od njega bio je 33. igrač na ATP listi i treći nosilac turnira Guillermo Garcia-Lopez koji je sa dva puta po 6:1 došao do pobjede od 2:0 u setovima.

Garcia-Lopez je već u prvom gemu oduzeo servis Damiru Džumhuru, iako je naš teniser poveo sa 30:0 i kasnije još dva puta bio na poen od osvajanja istog. Španac je rutinski priveo set kraju napravivši još dva brejka i tako došao do 6:1 i prednosti od 1:0 u setovima.

Drugi set počinje servisom Garcije-Lopeza a Džumhur je u njemu prvi put stigao do brejk šanse, koju nije iskoristio. Zanimljivo, Damir je u sva četiri gema na servis Španca u drugom setu imao priliku za brejk. U prva tri je imao po jednu, a u posljednjem gemu dvije brejk lopte. Nažalost, nije iskoristio nijednu dok su Špancu dovoljne bile one u drugom i petom gemu drugog seta da zabilježi pobjedu 2:0.

Može se reći da ovaj rezultat nije potpuno realan i da je Džumhur zaslužio barem nešto blaži poraz. Svejedno, Garcia-Lopez je pokazao da je u ovom momentu bolji teniser i nastavit će svoje učešće na Zagreb Indoorsu. Njegov protivnik u četvrtfinalu će biti Viktor Troicki.

ATP, Zagreb:

Garcia-Lopez - Džumhur 2:0 (6:1, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti