Hrvatska u finalu Davis Cupa!

Čilić slavio protiv Gasqueta

Hrvatska u finalu Davis Cupa!

Davis Cup reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale nakon današnje pobjede Marina Čilića protiv Richarda Gasqueta rezultatom 3:0.

Marin je u ovaj meč ušao veoma skoncentrisano i samouvjereno i to je donijelo rezultat već na samom startu kada je uspio da napravi brejk. Ipak, Gasquet je odmah uzvratio, ali Čilić potom pravi još jedan brejk što mu je bilo dovoljno da osvoji set sa 6:3.

Nastavak meča donio je još bolju igru hrvatskog tenisera. Marin je u drugom setu napravio dva brejka te je bez problema slavio sa 6:2. Gasquet je u trećem setu pružio nešto veći otpor, ali ipak je i taj period igre izgubio rezultatom 7:5.

Hrvatska je na kraju slavila sa 3:1, a u finalu će igrati protiv boljeg iz meča Argentina-Velika Britanija. Tamo će odlučivati posljednji meč jer je rezultat 2:2.

Ako se Argentina plasira u finale, finale će se održati u Hrvatskoj, dok će se u suprotnom igrati u Velikoj Britaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti