Hrvatskom teniseru poželjeli da oboli i umre od raka
Foto: EPA

U komentarima se javio i Džumhur

Hrvatskom teniseru poželjeli da oboli i umre od raka

Hrvatski teniser Franko Škugor poražen je od Kennyja De Scheppera u kvalifikacijama za glavni turnir u Umagu.

Škugor je dobio prvi set rezultatom 6:1, a u drugom je vodio sa 3:0 ali je izgubio u tie-breaku. I treći set je odlučivao tie-break u kojem je Škugor imao čak četiri meč lopte, ali nije uspio doći do pobjede i Francuz je prošao u glavni žrijeb.

Porez od De Scheppera bio je šokantan, ali to je ništa naspram onoga s čim se Škugor suočio kada je pogledao svoj mobitel nakon završetka meča.

Hrvatski teniser se suočio sa brutalnim i žestokim uvredama od strane brojnih korisnika Instagama koje je 'oborio' na kladionici, a oni se nisu libili da ga javno počaste najgorim kletvama.

Neki od njih su ga nazvali amaterom i djevojčicom, poželjeli mu da nikada ništa ne osvoji, ali su pojedini išli tako daleko da su mu poželjeli da oboli i umre od raka zajedno sa svojom porodicom.

Škugor je objavio poruke koje je primio uz opis "Hvala momci, volim vas sve", a tome je dodao i hashtagove #bettingthesportkiller (Klađenje ubija sport), te #removetennisfrombetting (Izbacite tenis iz kladioničarske ponude).

U komentarima se javilo mnogo Frankovih prijatelja koji su ga podržali, a zanimljivo je da je među njima i bh. teniser Damir Džumhur koji je kratko prokomentarisao: "Klasika".

Ovo nije prvi put da se teniseri susreću sa ovakvim i sličnim uvredama i kletvama, a nedavno je žrtva napada kladioničara bio i Ivo Karlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi