Indian Wells: Krajicek koban za Džumhura

Amerikanac slavio sa 2:1

Indian Wells: Krajicek koban za Džumhura

A. Beganović

Na ATP turniru iz Masters serije , Indian Wellsu, naš najbolji teniser Damir Džumhur izgubio je u 1. kolu kvalifikacija od Amerikanca Austina Krajiceka (4:6, 6:3, 7:5).

Nakon što je na Australian Openu stigao do 3. kola, naš najbolji teniser pao je u formi i nikako da ostvari rezultat vrijedan pomena.

U 1. kolu kvalifikacija Indian Wellsa nadigrao ga je 24-godišnji Krajicek, koji će u finalnom krugu kvalifikacija igrati za Gineprijem.

Džumhur je dosta dobro otvorio meč i prvi set je riješio u svoju korist sa 6:4. Međutim, u naredna dva slavio je američki teniser i to sa 6:3, 7:5.

Indian Wells, 1. kolo kvalifikacija:

Krajicek - Džumhur 4:6, 6:3, 7:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.