Ivanović bez problema do prve titule na travi

Prva nositeljica u finalu sigurna

Ivanović bez problema do prve titule na travi

Ana Ivanović je u Birminghamu stigla do svog prvog naslova na travnatoj podlozi. Bez većih problema je trinaesta igračica svijeta savladala Čehinju  Čehinju Barboru Zahlavovu Strycovu sa 6-3, 6-2 u meču koji je trajao jedan sat i 18 minuta.

Za pobjedu je Ana trebala četiri breaka. U prvom setu je Čehinja odmah na startu stigla do breaka, ali je
Ana otišla vrlo brzo na 3-1. Kod 5-3, Zahlavov Strycova je zaprijetila, došla na 30:30, ali je onda Ana sa dva poena osigurala prvi set. U drugom je Ana krenula sa 4-1 u tu nije bilo spasa za teniserku iz Češke koja je ostala na jednom naslovu iz 2011. godine. Ana je ove godine osvojila dva turnira, ovo je treći, ukupno 14. u karijeri.

Finale:
Ana Ivanović (Srb, 1) - Barbor Zahlavov Strycova (Češ) 6-3, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.