Je li Teniski savez BiH u mraku?

Objektivni razlozi ili nešto drugo

Je li Teniski savez BiH u mraku?

Je li Teniski savez BiH u mraku? Da li se tamo nešto događa? Ili da budemo cinici do kraja, da li imaju pristup internetu? Samo ovim pitanjima se može objasniti medijska šutnja, od njih prema nama, jer na toj stranici nema ništa što je aktuelno vezano za teniski sport u BiH.

Nema rezultata naših tenisera, teniserki sa turnira, nema nikakvih informacija o reprezentativnim selekcijama, prije svega mislimo na Fed i Davis Cup reprezentaciju BiH.

Teniseri će vrlo brzo u Finsku, na susret drugog kola II grupe EA zone. Objavljene su nominacije, poznata imena igrača koji bi trebali igrati u Helsinkiju od 4. do 6. aprila. Još zanimljivija je situacija sa Fed Cup selekcijom, jer ne znamo ko je selektor, ko će povesti selekciju u Litvu na turnir grupe II EA zone od 16. do 19. aprila?

Srećom kod tenisera je puno lakše, znamo da su kandidati Džumhur, Bašić, Šetkić i Brkić, da će selektora Delića zbog privatnih obaveza zamijeniti Aljoša Pirić. Kod teniserki za turnir u Litvi (Siauliai) nominovane su Jasmina Tinjić, Anita Husarić, Dea Herdželaš dok je selektor Vojin Šukalo. Šukalo koji će zamijeniti Jelenu Stanivuk. Sve ove informacije se mogu pronaći na službenim stranicama jednog i drugog takmičenja, ali opet, valjda je neko mogao napisati koju rečenicu.

Dobro, ostaje nepoznanica odakle nam novi selektor Fed Cup reprezentacije, ko i kada ga je izabrao, postavio. I ako je po "ključu" ništa strašno, jer nije ni prvi ni zadnji u bosanskohercegovačkom sportu.  Samo je nekako red da se koje slovo napiše. Ovako možemo pretpostaviti ili nagađati da se radi o treneru koji je jednim dijelom vezan za karijeru Ivana Ljubičića. Valjda ne griješimo. Zato bi bilo bolje da takve vijesti objave gdje bi trebale službeno, ili u TS  idu po ono staroj, "što manje narod zna, to bolje"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti