Karlović u četvrtfinalu Memphisa

Div sa Šalate izbacio drugog nositelja

Karlović u četvrtfinalu Memphisa

Hrvatski teniser, Ivo Karlović, uspio se probiti u četvrtfinale ATP turnira u Memphisu. U osmini finala, Ivo je u dva seta savladao drugog nositelja Feliziana Lopeza iz Španije 7-6(2) 6-4.

Karlovića je služio servis, zabio je 19 aseva, Lopez nije uspio doći do break lopte. U tie breaku je Karlović poveo 5-1, do kraja seta je Lopez uhvatio jedan poen. Presudni break u drugom setu Karlović je napravio u najpoželjenijem trenutku, u devetom gemu.

Zanimljiv meč su odigrali Lleyton Hewitt i Marcos Baghdatis. Marcos je bio dominantan u prvom setu, dva breaka za sigurnih 6-1, a onda na scenu stupa Hewitt. Dva breaka u drugom, tri u trećem setu, Baghdatis je u dva seta uhvatio dva gema.

Benjamin Becker je bio poprilično neugodan protivnik za Kei Nishikoria. Japanac je ispustio dva breaka prednosti, na kraju je ipak sa trećim osigurao prvi set. Skoro identičan rasplet smo imali i u drugom setu. rani break Nishikoria, Becker je anulirao na 4-4, ali je već u sljedećem gemu ponovo zapeo na svom.

Rezultati osmine finala:
Kei Nishikori (Jap, 1) - Benjamin Becker (Nje) 6-4, 6-4
Ivo Karlović (Hrv) - Feliziano LOpez (Špa, 2) 7-6(2), 6-4
Lleyton Hewitt (Aus, 3) - Marcos Baghdatis (Cyp) 1-6, 6-2, 6-0
Alex Kuznestov (USA) - Mikhail Kukushkin (Kaz, 8) 2-6, 6-3, 7-6(1)
Yen-Hsun Lu (Taj, 4) - Denis Kudla (USA) 3-6, 6-3, 6-3
Alex Bogomolov Jr (USA) - Ryan Harrison (USA) 6-3, 2-6, 6-2
Michael Russel (USA) - Tim Smyczek (USA) 6-2, 7-6(5)
Jack Sock (USA) - Jiri Vesely (Cze) 6-2, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.