Kerber uhvatila ritam, silovita Venus

Australian Open, treće kolo

Kerber uhvatila ritam, silovita Venus

Angelique Kerber izborila je plasman u osminu finala prvog Grand Slama sezone.

Najbolja teniserka svijeta konačno je odigrala dobar meč u Melbourneu, pa je nakon teških pobjeda u prva dva kola ubjedljivo savladala Čehinju Kristynu Pliskovu sa 2:0 u setovima (6:0, 6:4).

Njena naredna protivnica biće Amerikanka Coco Wandeweghe, koja je u tri seta bila bolja od kanadske teniserke Eugenie Bouchard (6:4, 3:6, 7:5).

Prolaz u četvrto kolo osigurala je i Ruskinja Svetlana Kuznetsova savladavši nakon velike borbe Srbijanku Jelenu Janković (6:4, 5:7, 9:7).

U borbi za četvrtfinale Kuznetsova će se sastati sa sunarodnicom Anastasijom Pavlyuchenkovom, koja je eliminisala Elinu Svitolinu (7:5, 4:6, 6:3).

Venus Williams nije imala milosti prema Kineskinji Ying-Ying Duan. Američka teniserka protivnici je prepustila samo jedan gem (6:1, 6:0), a u četvrtom kolu igraće protiv pobjednice meča Barty - Barthel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi