Kohlschreiber  bolji od Browna

Brown propustio pet meč lopti u tie breaku

Kohlschreiber bolji od Browna

Dustin Brown je na početku godine glatko izgubio kvalifikacije Australije, Damir Džumhur ga je nadigrao. Par mjeseci kasnije, Brown je izbacio Nadala u Halleu, za polufinale je igrao protiv zemljaka Philippa Kohlschreibera.

Brown je izgubio prvi, onda je u drugom poveo 5-0 i umjesto da završio posao dopustio je Kohlschreiberu povratak u meč. Na kraju je odluka pala u trećem setu. Prije tie breaka Kohlschreiber je ispustio jednu meč loptu a onda je stigao nevjerovatn 13-ti gem. Brown je opet imao 5-2, Philipp je izjednačio na 5-5. U nastavku i jedan i drugi propuštaju meč lopte. Brown je imao pet, Kohlschreiber je iskoristio osmu.

Peter Gojowczyk je imao break prednosti u drugom setu, izgubio je u dva tie breaka. Kei Nishikori je imao manjih problema u drugom setu, ali je također prošao u dva.

Rezultati četvrtfinala:
Philipp Kohlschreiber (Nje) - Dustin Brown (Nje) 6-4, 5-7, 7-6(16)
Alejandro Falla (Col) - Peter Gojowczyk (Nje) 7-6(4), 7-6(2)
Kei Nishikori (Jpn,4) - Steve Johnson (USA) 6-1 7-6(4)
Roger Federer (Švi,2) - Yen-Hsun Lu (Taj) predao Yen-Hsun Lu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.