Li Xiaoxia napokon zlatna u singlu

Nakon dva srebra u singlu

Li Xiaoxia napokon zlatna u singlu

M. Maksimović

Li Xiaoxia napokon ima i naslov svjetske prvakinje u pojedinačnoj konkurenciji. U Londonu je Li Xiaoxia osvojila dva zlata, na svjetskim prvenstvima do Pariza je imala pet, ali je u singlu dva puta bila srebrna.

U Parizu je na putu prema finalu pobjedila Mu Yang u četvrtfinalu, nakon čega je u polufinalu kroz šest setova skinula sa trona braniteljicu naslova i prvu igraču svijeta Ning Ding. U finalu je Li bila bolja od još jedne Kineskinje, Liu Shiwen sa 4:2 (11:8, 4:11, 11:7, 12:10, 6:11, 13:11).

Drugo zlato Li Xiaoxia osvojila je u paru sa Guo Yue. Ova kombinacija je bila bolja od para Liu Shiwen/Ding Ning u pet setova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.