Mali napredak Džumhura, Đoković ispao iz TOP 4
Foto: EPA

ATP rang lista

Mali napredak Džumhura, Đoković ispao iz TOP 4

Danas je objavljena najnovija ATP rang lista, a najzanimljivija promjena u odnosu na prošlu sedmicu je novi pad Novaka Đokovića.

Srbijanski teniser je nazadovao za jednu poziciju i sada je peti sa 5.325 bodova i ovo je prvi put nakon punih deset godina da ne zauzima mjesto u TOP 4.

Prvo mjesto i dalje pripada Andyju Murrayju (7.750), ali Rafael Nadal je veoma blizu (7.465). Dalje slijede Roger federer sa 6,545 bodova i Stan Wawrinka sa 5.780, dok je Marin Čilić ostao na šestom mjestu sa 5.155 bodova.

Najveći napredak od tenisera iz TOP 10 napravio je Alexander Zverev koji je 'skočio' za tri pozicije i sada je osmi sa 3.150 bodova.

Kada je riječ o bh. teniserima, Damir Džumhur je napredovao za jednu poziciju u odnosu na posljednju rang listu i sada je 87. sa 610 bodova, Mirza Bašić je nazadovao za deset pozicija i sada je 161. dok je Aldin Šetkić pao za tri mjesta i sada je 196. na ATP listi.

Na listi je nazadovao i Tomislav Brkić koji sada zauzima 358. mjesto (-24 pozicije).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi