Mattek-Sands mora na operaciju koljena

Nakon strašne povrede na Wimbledonu

Mattek-Sands mora na operaciju koljena

D. Rakanović

Američka teniserka Bathanie Mattek-Sands izjavila je da će morati na operaciju desnog koljena, nakon što se povrijedila tokoom meča drugog kola na Wimbledonu. 

"Pokidala sam pateralni ligament i moraću na operaciju, pa me neko vrijeme neće biti na terenu. Bilo je veoma emocionalno i bolno u proteklih nekoliko dana. Ovo je jedna od najbolnijih povreda koje sam doživela, a imala sam ih nekoliko u karijeri", izjavila je Mattek-Sands. 

Podsjetimo, Amerikanka se povrijedila u meču drugog kola Wimbledona protiv Sorane Cirstee. Početkom trećeg seta Mattek-Sands se okliznula i pala. Potom su se čuli užasni krici zbog bolova, a sudija brzo pozvao doktore kako bi pomogli.  

"Molim vas, neka mi neko pomogne, upomoć!", vrištala je Amerikanka držeći se za koljeno.

Mattek-Sands će u nedjelju otputovati u New York na dodatne preglede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi