Medvedev naredni protivnik Mirze Bašića
Foto: EPA

Rus iznenadio prvog nosioca

Medvedev naredni protivnik Mirze Bašića

M. Šljivak

Mirza Bašić ostvario je najveći uspjeh u karijeri plasmanom u četvrtfinale ATP turnira u Moskvi.

Bh. teniser je danas razbio srbijanskog igrača Lasla Đerea sa dva puta po 6:1, a u borbi za polufinale imaće ponovo protivnika sa kojim se može igrati.

Njegov rival će biti ruski teniser Daniil Medvedev. Rus je danas iznenadio prvog nosioca Pabla Carrena-Bustu kojeg je dobio sa 2:0 (6:3 i 6:3), te će protiv Bašića igrati za plasman u polufinale.

S obzirom na to da je u četvrtfinalu Moskve i Damir Džumhur, postoji šansa da bh. duo gledamo u borbi za finale. Prvi polufinalni par činiće pobjednici mečeva Medvedev - Bašić i Seppi - Džumhur, što bio savršen scenarij.

Oba bh. tenisera na terenu će se naći sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi