Miloš Raonić otkazao nastup u Zagrebu

Miloš Raonić otkazao nastup u Zagrebu

Kanadski teniser Miloš Raonić otkazao je nastup na ATP turniru u Zagrebu koji se igra naredne sedmice. 

Raonić je poslao pismo izvinjenja iz Tokya objasnivši da još nije zaliječio povredu zog koje je morao otkazati i nastup za reprezentaciju Kanade u Davis Cup meču protiv Japana. 

"Uz veliku dozu tuge odustajem od nastupa na PBZ Zagreb Indoorsu sljedeće sedmice. Nažalost, zbog povrede skočnog zgloba nisam u mogućnosti igrati na najvišem nivou što i ja i moji navijači uvijek očekujemo kad sam na terenu. Moj skočni zglob, koji sam ponovno povrijedio prvog dana treninga s Davis Cup reprezentacijom, nije dovoljno zaliječen da bih se u Zagrebu prikazao u najboljem izdanju", napisao je Raonic i dodao:

"Odluka o povlačenju sa zagrebačkog turnira je bila teška, ali neizbježna, jer mi je za potpuni oporavak potrebno još sedam dana. Ivan mi je rekao mnogo lijepoga o turniru, o organizaciji, gradu i navijačima. Ovo je za Ivana vrlo važan turnir te se veselim što ću u skoroj budućnosti i sam moći proživjeti iskustvo igranja u Zagrebu".

Miloš Raonić je trebao biti prvi nositelj turnira u Zagrebu, a njegov status bi trebao preuzeti njemački veteran Tommy Haas. Prije Raonića nastup na turniru su otkazali Grigor Dimitrov, Feliciano Lopez, Janko Tipsarević i Jurgen Melzer. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.