Murray pregazio Kyrgiosa i zakazao duel sa Tsongom
Foto: EPA

Britanac slavio bez izgubljenog seta

Murray pregazio Kyrgiosa i zakazao duel sa Tsongom

Andy Murray i Nick Kyrgios su trebali odigrati najzanimljiviji i najneizvjesniji duel današnjeg programa na Wimbledonu. Zahvaljujući odličnoj igri Britanca, meč je bio sve samo ne neizvjestan a završio je Murrayjevom pobjedom 3:0.

Najnapetije je bilo u prvom setu, u kojem se igralo gem za gem sve do samog kraja, kada je Murray napravio brejk i došao do 7:5 i vodstva od 1:0.

Murrayju je bilo potrebno samo 26 minuta da osvoji drugi set i dođe do ubjedljivog vodstva od 2:0. Drugi teniser svijeta je u njemu slavio sa 6:1 i približio se na korak do pobjede.

Odmah na početku trećeg seta, Murray je napravio brejk i poveo sa 2:1, a tu prednost nije ispuštao do kraja. Propustio je Murray dvije meč lopte, ali je iskoristio treću i tako lakše od očekivanog došao do pobjede u ovom duelu.

Murray će se u četvrtfinalu Wimbledona sastati sa Tsongom, koji je praktično bez borbe zauzeo svoje mjesto među osam najboljih jer mu je Gasquet predao meč pri rezultatu 4:2 u prvom setu.

Wimbledon, 1/8 finale:

A. Murray - N. Kyrgios 3:0 (7:5, 6:1, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi