Murray preko Chardyja do osmine finala

ATP Doha

Murray preko Chardyja do osmine finala

Britanski teniser Andy Murray plasirao se u osminu finala ATP turnira u Dohi.

Prvi reket svijeta je u šesnaestini finala slavio protiv Francuza Jeremyja Chardyja i to sa 2:0 u setovima.

Murray je u prvom setu počistio protivnika sa terena te je set dobio sa 6:0 za samo 21 minutu igre. U drugom setu je imao daleko teži posao pa je morao igrati čak sat i jednu minutu da bi nakon taj brejka slavio sa 7:2.

U osmini finala igrat će protiv Austrijanca Melzera koji je nešto ranije danas slavio protiv Francuya Paul-Henri Mathieua sa 2:1.

Nešto ranije dalje su prošli i Ivo Karlović, koji je pobijedio Marčenka sa 7:6, 7:6, Tsonga je bio bolji od Kuznjecova, Kačanov od Zayida, Kohlschreiber od Jazirija. U tijeku je meč Berdych - Giannessi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi