Murray: Sramota me stvari koje radim na terenu

Škotski teniser

Murray: Sramota me stvari koje radim na terenu

Škotski teniser Andy Murray mnogo je podigao 'prašine' kada je na terenu pokušao okriviti Novaka Đokovića za pad u igri i poraz.

Murray je tvrdio da ga je Đoković pokušao prevariti, ali je napokon priznao da je njegovo ponašanje na terenu u nekim trenucima sramno. 

„Sramota me nekih stvari koje sam radio i govorio na terenu. Ali, to je iza mene. Nikada ne bih razgovarao na taj način sa nekim. Nikada. U svakodnevnom životu to nikada ne bih uradio. Ako posluštate mnoge stvari koje govorim na terenu, većina se svodi na samokritiku. Ali, naučio sam da kada emotivna strana našeg mozga preuzme kontrolu, mi se trudimo da tražimo izgovore i krivimo nekog drugog", kazao je Murray, koji je priznao i da se ponadao tokom duela sa Đokovićem u finalu Australian opena. 

„Pomislio sam da mogu osvojiti, jer ako neko ima grčeve u finalu, onda bi ti trebalo da slaviš. Ne želim da mi se to više dešava“, dodao je Murray. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti