Na kraju Zhyrmont bolji od Džumhura

Bjelorusija slavila sa ukupnih 4:1

Na kraju Zhyrmont bolji od Džumhura

M. Maksimović

Porazom Damira Džumhura u petom meču, Davis Cup reprezentacija BiH je završila svoj nastup ove godine u II Grupi EA zone. Iako je rezultatski što se tiče ukupnog meča bilo sve jasno, svoj meč su odigrali Dzimtry Zhyrmont i Damir Džumhur

Zhyrmont je krenuo sa breakom za 2-1 i nije se zaustavljao do kraja seta. Naš teniser je izgubio tri servis gema.U drugom je Džumhur pružio jači otpor, iako je Bjelorus imao svojih prilika, pogotovo u šestom gemu (dvije break lopte). Na kraju je meč odlučen u 12.gemu. Zhyrmont je stigao do meč lopte na 30:40 i Džumhur je upisao i drugi poraz u Minsku.BiH ostaje u II grupi EA Zone, dok će Bjelorusi igrati protiv jake Poljske predvođene Kubotom i parom Matkowski - Fyrstenberg. 

 

 

Drugo kolo II grupa EA Zone:

Ukrajina - Kipar 5:0 

Mađarska - Latvija 2:3 

Bjelorusija - BiH 4:1

Poljska - Estonija 4:1

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.