Nadal: Goffin je kompletan, može da pobijedi svakog tenisera
Foto: EPA

Rafa uoči polufinala Monte Carla

Nadal: Goffin je kompletan, može da pobijedi svakog tenisera

Sedmi teniser svijeta, Španac Rafael Nadal, izjavio je da ga očekuje težak zadatak u polufinalu Monte Carla.

Rafa je u četvrtfinalu savladao Argentinca Dijega Sebastijana Schwartzmana (6:4, 6:4), a sada ga očekuje duel sa Davidom Goffinom iz Belgije, koji je iz daljeg takmičenja izbacio Novaka Đokovića (6:2, 3:6, 7:5).

"David je sjajan igrač. On je jedan od onih tenisera koji igraju nevjerovatno dobro tokom cijele sezone. Pritom dobija mnogo mečeva. Ja znam da on može da pobijedi svakog tenisera, a zna to i on. David ima sve više i više samopouzdanja, a i prošle godine sam rekao da on može da se bori za sam vrh svjetskog tenisa, jer je kompletan igrač na svim podlogama. Može da igra svuda, a to je veoma važno", rekao je španski teniser.

Nadal je prošle godine osvojio titulu u Monte Carlu, savladavši u finalu Francuza Gaela Monfilsa, a ukupno je devet puta slavio u Kneževini.

U prvom polufinalnom susretu sastaju se Španac Albert Ramos Vinolas i Lucas Pouille iz Francuske. Njihov duel na programu je od 13.30 časova.

Meč između Nadala i Goffina igra se od 15.30 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi