Nadal i Murray bez problema do polufinala

Nadalovih 13-0 u Madridu

Nadal i Murray bez problema do polufinala

Otkako se turnir u Madridu 2009. godine iz dvorane preselio na otvoreno i s tvrde na zemljanu podlogu, Rafael Nadal je samo jednom ostao bez finala. Bilo je to 2012. godine, kad ga je u 3. kolu, na eksperimentalnoj plavoj zemlji, pobijedio Fernando Verdasco.

Od tada je "kralj zemlje" nanizao 13 pobjeda za naslove pobjednika 2013. i 2014. te ovogodišnje
polufinale. Grigor Dimitrov pružio je dobar otpor branitelju naslova, imao i break prednosti u drugom setu (2-1), ali ga nije uspio zadržati i učiniti dvoboj još neizvjesnijim. U prvom setu je Nadal ispustio break prednosti, ali je onda u nastavku još dva puta uzeo servis Bugarinu. U šestom gemu drugog seta Nadal je vratio izgubljeni servis, a posao je završio breakom za 6-4.

Berdych je svladao Isnera nakon više od dva sata igre iako niti jednom nije uspio oduzeti servis visokom Amerikancu. U prvom je setu Isner ostvario jedini "break" u dvoboju i riješio tu dionicu igre u svoju korist sa 6-3, da bi Berdych preostala dva seta dobio u "tie-breaku", a pritom je u drugom setu spasio i jednu meč-loptu. U tie breaku trećeg Berdych je briljatno reternirao i osvojio sva četiri poena na Isnerov servis.

Kei Nishikori je protiv Davida Ferrera potvrdio još jednom odličnu formu. Ferrer je poveo na startu, ali to je bilo sve. Japanac je sa breakom došao na 1-2, sa drugim je zaključio prvi set. U drugom setu je sve bilo jasno nakon ranog dvostrukog breaka.

Andy Murray je u Madrid stigao iz Muenchena gdje je uzeo prvi naslov na zemlji. U Španiji je zadržao ritam, sada je u polufinalu. Za eliminaciju Milosa Raonica je trebao jedan break koji je gem kasnije značio i set. U drugom setu je na kraju odluka pala u 11- tom gemu drugog.

Rezultati četvrtfinala:
Rafel Nadal (Špa, 3) - Grigor Dimitrov (Bug, 10) 6-3, 6-4
Tomas Berdych (Cze, 6) - John Isner (USA, 16) 3-6, 7-6(7), 7-6(1)
Andy Murray (VB, 2) - Milos Raonic (Can, 5) 6-4, 7-5
Kei Nishikori (Jap, 4) - David Ferrer (Špa, 7) 6-4, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti