Nadal je jednostavno nezaustavljiv
Foto: EPA

Nova lagana pobjeda

Nadal je jednostavno nezaustavljiv

M. Šljivak

Rafael Nadal upisao je još jednu laganu pobjedu na Roland Garrosu. Kralj šljakje je u meču osmine finala pobijedio sunarodnjaka Roberta Bautistu-Aguta s laganih 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:2.

Bez većih problema je Nadal odradio posao i u ovom meču i na kraju sasvim zasluženo slavi pobjedu. U prvom setu je protivniku prepustio samo jedan gem i to na svoj servis, pa je prvi set završen u korist Nadala (6:1).

Nije Rafa popuštao ni u drugom setu.  Ovog puta je Bautisti dozvolio da mu uzme dva gema i ovaj dio igre je Nadal dobio sa 6:2.

Bez problema je Rafa završio i treći set. Jednostavno i Bautista je bio posve nemoćan pred sjajnim Nadalom koji je s uvjerljivih 3:0 prošao u četvrtfinale.

Tamo će igrati protiv pobjednika meča Raonić - Carreno Busta.

Roland Garros, osmina finala:

Nadal - Bautista 3:0 (6:1, 6:2, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi