Nadal siguran protiv Pairea
Foto: EPA

Roland Garros

Nadal siguran protiv Pairea

M. Šljivak

Rafael Nadal lagano je ostvario plasman u drugo kolo Roland Garrosa. Španac je s 3:0, po setovima 6:1, 6:4 i 6:1 pobijedio Francuza Benoita Pairea.

Dominantno je Nadal ušao u meč. U prvom setu je potpuno preegazio protivnika i prepustio mu je samo jedan gem (6:1), da bi Paire u drugom zaigrao mnogo bolje.

Imao je Francuz prednost od 3:1 u ovom dijelu meča, ali je Rafa potom zaigrao žestoko. Pogađao je sve, okrenuo je set u svoju korist i na kraju ga je dobio sa 6:4 za vodstvo od 2:0.

Nije Nadal imao većih problema u trećem setu. Ponovo je protivniku dozvolio samo jedan gem (6:1) i na kraju je lagano došao do plasmana u narednu fazu takmičenja.

Protivnik u narednom kolu mu je holandski teniser Robin Haase.

Roland Garros, 1. kolo:

Nadal - Paire 6:0 (6:1, 6:4, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi