Nadal stigao Santanu
Nadalu još nedostaje US.Open

Nadal je prvi Španac pobjednik AO

Nadal stigao Santanu

M. Maksimović

I to se dogodilo. Prvo je Rafael Nadal nabio komplekse Rogeru Federeru u Roland Garrosu, onda ga je pobjedio na Wimbledonu pa onda i na tvrdoj podlozi u Melbourneu.

za sve postoji prvi put, ovo je za Špance bio prvi u Australiji jer do sada nisu imali pobjednika Australian Opena. A osvajali su što se moglo osvojiti. Na Roland Garrosu su Španci slavili 12 puta. Nadal 4 puta, Bruguera 2, Santana 2, Ferrero, Albert Costa, Moya i Gimeno po jednom. Na Wimbledonu su po jednom slavili Santana i Nadal te po jednom na US Openu santana i Orantes.

Do Nadala su u Australiji pokušavali Juan Gisbert, Andres Gimeno i Carlos Moya.Gisberta je 1968. godine zaustavio Bill Browey, Ginea Rod Laver godinu dana kasnije, dok je Carlos Moya poražen u finalu 1997. godine od Petea Samprasa. Nadal je napokon i to ostvario. Postao je prvi Španac
c koji je osvojio Grand Slam "Down under", a za kompletiranje kolekcije ostaje mu još samo osvajanje US Opena gdje još nije dospio dalje od polufinala. U Australiji je Nadal stigao jednog velikog zemljaka, Manola Santanu koji je u svojoj karijeri osvojio Roland Garros, Wimbledon i US.Open.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.