Nakon četverosatne borbe Murray pobijedio Kohlschreibera
Foto: EPA

Roland Garros

Nakon četverosatne borbe Murray pobijedio Kohlschreibera

E. Škorić

Češki Tomaš Berdych je u tri seta pobijedio Amerikanca Johna Isnera u osmini finala Roland Garrosa, ali meč dana odigrali su Andy Murray i Philipp Kohlschreiber.

Berdych je za sat i 53 minute riješio Isnera, kome ni njegovo najjače oružje - servis - nije pomoglo da učini duel uzbudljivim.

U sva tri seta presudni su bili uvodni gemovi. Berdych je u prvom gemu prvog seta napravio break, zatim je na isti način počeo i završio drugi set, a u trećem je break napravio kod rezultata 1:1. 

Uglavnom, Isnerov ubojiti servis nije uspio iznenaditi Berdycha, koji će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Ernest Gulbis - Roger Federer. Završena su konačno dva meča šesanestine finala Grand Slama u Parizu koja su se trebala završiti jučer, a prekintua su zbog mraka.

Španac Fernando Verdasco je sa 6:3, 6:2, 6:3 pobijedio Francuza Richarda Gasqueta. Meč je u subotu prekinut kod rezultata 6:3, 6:2, 2:2. 

Spartansku borbu imali su Britanac Murray i Nijemac Kohlschreiber. U subotu je meč prekinut kod rezultata 7:7 u odlučujućem, petom setu. Kohlschreiber je slavio sa 6:3 u prvom setu, zatim je istim rezultatom Murray osvojio naredna dva seta, a onda ponovo set osvaja Nijemac za 2:2.

U odlučujućem setu sa čak 22 gema slavio je Murray (12:10). Bila je to žestoka borba dvojice tenisera. Meč je trajao više od četiri sata. U osmini finala će se sastati upravo Murray i Verdasco.

Roland Garros, šesnaestina finala:
Verdasco - Gasquet 6:3, 6:2, 6:3
Kohlschreiber - Murray 6:3, 3:6, 3:6, 6:4, 10:12

osmina finala:
Berdych - Isner 6:4, 6:4, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.