Obradović: Da je Troicki Amerikanac, a ne Srbin...

Teško prihvatio poraz u finalu

Obradović: Da je Troicki Amerikanac, a ne Srbin...

Nakon poraza od Češke selektor Davis Cup reprezentacije Srbije je istakako kako je mu je ovo jedan od najtežih trenutaka u karijere. Obradović se zahvalio navijačima, te se dotakao Troickog i njegove suspenzije, Radeka Stepaneka...

" Nakon poraza Novaka Đokovića prošle godine na Olimpijadi, ovaj je najteži u karijeri, ali porazi su stubovi pobjede i idemo dalje. Nema goreg osjećaja nego kada izgubiš finale, to ostavlja najveći ožiljak. Bili smo oslabljeni, bez dvojice ključnih igrača, ali ovo će nam biti škola za budučnost, jer sam uvjeren da možemo opet osvojiti Davis Cup. Vidjeli ste šta se dogodilo Troickom, ne znam da li bi se to desilo da je Amerikanac a ne Srbin. Ja sam uvjeren da je on nevin i mislim da je njegov slučaj loš za tenis.

Treći presudni bod za slavlje Češke osvojio je Radek Stepanek, a Obradović tvrdi kako je baš kao i prošle godine, Radek uporno provocirao tokom meča.

" Ja bih rekao da je Stepanek ostavio svoj bonton u garaži, tri nivoa ispod. Pokušao je stalno da provocira, žalio se na zvižduke, a znamo kakva je atmosfera bila prošle godine u Pragu. Tamo se on ponašao još gore, ali mislim da je naša publika bila puno kulturnija od češke" istakao je Obradović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.