Đoković ispada iz TOP 4 poslije deset godina
Foto: EPA

Slijedi pad na ATP listi

Đoković ispada iz TOP 4 poslije deset godina

Dugogodišnji svjetski broj 1 Novak Đoković od naredne sedmice neće biti u TOP 4 na ATP listi, prvi put nakon punih deset godina.

Đoković je trenutno četvrti igrač svijeta sa 6.325 bodova, ali će izgubiti 1.000 bodova na Rogers Cupu u Montrealu gdje brani titulu. Od njegovih rivala iz vrha, bodove će izgubiti samo Stan Wawrinka (360) dok Murray, Nadal i Federer ostaju na istom jer prošle godine nisu igrali na Rogers Cupu.

Novak Đoković se na Wimbledonu mogao čak vratiti na prvo mjesto nakon eliminacije Murrayja u četvrtfinalu, ali nije imao sreće i morao je predati svoj meč zbog povrede lakta i tako mu je ta prilika propala. 

U slučaju da se u dogledno vrijeme oporavi od povrede i vrati na teren, Đoković bi do kraja godine mogao popraviti svoj rezultat s obzirom da na turnirima koji slijede prošle godine nije imao značajnije rezultate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi