Đoković ispred Federera, veliki napredak Mirze Bašića

Nova ATP lista

Đoković ispred Federera, veliki napredak Mirze Bašića

A. Beganović

Najbolji bosanskohercegovački teniser na ATP listi je i dalje Damir Džuhur, koji se nalazi na 104. mjestu, što je za tri mjesta slabije nego prošle sedmice.

Tomislav Brkić je ostao na 212. mjestu, Aldin Šetkić je nazadovao za četiri mjesta i sada je 222., dok je napredak od čak 51 mjesto zabilježio Mirza Bašić, koji se sada nalazi na 304. mjestu ATP rang liste. Nerman Fatić je 833., a Ismar Gorčić 986. teniser na ATP listi.

Novak Đoković je i dalje najbolji svjetski teniser, prati ga Roger Federer, dok je Rafael Nadal na 3. mjestu. Stanislas Wawrinka se nalazi na 4. mjestu ATP liste, dok je Kei Nishikori petoplasirani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti