Đoković: Murray nije imao svoj dan

Prvi teniser svijeta

Đoković: Murray nije imao svoj dan

Novak Đoković je u polufinalu i lakše nego li očekivano eliminisao Andyja Murrayja, koji nije igrao na svom nivou u polufinalu Mastersa 1000 serije u Indian Wellsu.

"Murray nije imao svoj dan, nije bio na svom nivou. Pravio je mnogo neizuđenih grešaka i procenat ubačenog prvog servisa bio mu je izuzetno nizak", kazao je Đoković, te dodao:

"Očekivao sam borbu jer je to uvijek slučaj kad igram s njim, ali nije uspio da održi nivo koji je želio". 

Đoković je u polufinalu savladao Škota sa 6:2, 6:3. 

"Nadao sam se da ću meč početi dobro i da ću se od samog početka prijatno osjećati na terenu. Tako je i bilo. U oba seta sam na početku dolazio do ključnih breakova, pa je on protivnik bio taj koji je morao 'ganjati' rezultat", istakao je popularni Nole. 

Prvi teniser svijeta će se u nedjelju boriti za svoju 50. titulu u karijeri, a četvrtu u Indian Wellsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.