Đokoviću savršeno prija New York

Nemilosrdan prema protivnicima

Đokoviću savršeno prija New York

Novak Đoković ili pobjeđuje ili protivnici pred njim sami padaju.

Već tri igrača predala su meč najboljem teniseru svijeta na US Openu, a posljednji u nizu koji je to učinio je Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

Tsonga je predao meč nakon što je izgubio dva seta, pa je tako dospio u grupu tenisera koji nisu 'dovršili posao' sa Đokovićem.

Doduše, Čeh Jiri Vesely nije ni izlazio na megdan Novaku, dok je Rus Mikhail Youzhny predao nakon samo šest odigranih gemova.

"Recite vi meni šta je ovo? Tri predaje! Nikad se nije dogodilo da neki igrač lakše dođe do polufinala", izjavio je Đoković nakon još jedne pobjede.

Ovim trijumfom Novak je došao do 10. uzastopnog polufinala u New Yorku, što je zaista impresivan učinak.

Jedini koji je otišao stepenicu više je legendarni Jimmy Connors. On je zabilježio 12 uzastopnih polufinala na US Openu.

"Ponovo sam došao u situaciju gdje me jedan meč dijeli od finala. Jednostavno, kako turnir odmiče, igram sve bolje. Osjećam da dostižem vrhunac svoje forme", dodao je prvi reket svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi