Opet rani kraj za Na Li i Venus Williams

Iznenađenja u trećem kolu Wimbledona

Opet rani kraj za Na Li i Venus Williams

Nakon rane eliminacije u Roland Garrosu, pobjednica Australian Opena, Kineskinja Na Li oprostorila se Wimbledona također vrlo brzo, u trećem kolu. Finalistica Birminghama, Barbora Zahlavova Strycova je svoju dobru formu zadržala i u All England Clubu.

Odluka je pala u dva tie breaka. U prvom setu smo do petog gema vidjeli četiri breaka, po dva na obe strane. Bilo je break lopti, ali su se servisi čuvali u nastavku. U tie breaku su presudile nijanse, sa 3-4 Čehinja je minu serijom 3-0 stigla do prve set lopte, iskoristila je drugu. Kineskinja je propustila set loptu na 5-4 u drugom, u tie breaku je opet Čehinja sa tri vezana poena stigla velike pobjede u karijeri. Kineskinja je imala više winnera (29-23) ali i više neforsiranih pogreša (37-31), čini se dovoljno za poraz.

Jednako zanimljiv su odigrale Petra Kvitova i venus Williams. Nakon dva sata i 34 minute igre, Kvitova je prošla 5-7, 7-6(2), 7-5. U cijelom meču smo imali tek po jedan break. Venus je dohvatila break u 12-tom gemu prvog, Kvitova je odigrala odlično tie break. Treći je bio repriza prvog, ali u obrnutim ulogama. Presudan je opet bio 12-ti gem. Kvitova je sakupila 48 winnera, 23 više od Venus.

Maratonac sa puno preokreta pogotovo u trećem setu su ponudile nepostavljene Tereza Smitkova i Bojana Jovanovski. Bojana je imala svoje prilike, meč loptu, ali je na kraju Smitkova iskoristila svoju petu.

Rezultati 3.kolo:
Petra Kvitova (Cze, 6) - Venus Williams (USA, 30) 5-7, 7-6(2), 7-5
Barbora Zahlavova Strycova (Cze) - Na Li (Chi, 2) 7-6(5), 7-6(5)
Karolina Wozniacki (Dan, 16) - Ana Konjuh (Hvr) 6-3, 6-0
Ekaterina Makarova (Rus, 22) - Caroline Garcia (Fra) 7-5, 6-3
Agnieszka Radwanska (Pol, 4) - Larcher De Brito (Por) 6-2, 6-0
Lucie Safarova (Cze, 23) - Dominika Cibulkova (Svk, 10)    6-4, 6-2
Shuai Peng (Chi) - Lauren Davis (USA)   0-6, 6-3, 6-3
Tereza Smitkova (Cze) - Bojana Jovanovski (Srb) 4-6, 7-6(5), 10-8


Rezultati 2.kolo:
Simona Halep (Rum, 3) - Lesia Tsurenko (Ukr) 6-3, 4-6, 6-4
Belinda Bencic (Svi) - Victoria Duval (USA) 6-4, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti