Nije imao šanse protiv Džumhura

Paukku: Protivnik nije pravio greške u ključnim poenima

Finci se nisu nadali da će nakon prvog dana duela sa Davis Cup reprezentacijom BiH biti bez ijednog osvojenog boda. U idealnom razvoju situacije po njih zamišljali su vodstvo do 2:0, ali desilo se upravo ono suprotno. 

Džumhur je savladao Paukkua, Mirza Bašić upisao senzacionalnu pobjedu nad Nieminenom.

"Ako krenemo od rezultata, izgubio sam, ali moram reći da je protivnik odigrao također jedan odličan meč. Nije pravio greške prilikom ključnih poena ili u tie-breaku. Bio je veoma jak, ja sam se trudio odigrati na visokom nivou, ali on je uvijek bio pravovremen na loptici", rekao je finski teniser Juho Paukku, kojeg je Damir Džumhur porazio sa 3:0 (6:3, 7:6(4), 6:4) i tako donio prvi bod Davis Cup reprezentaciji BiH u 2. kolu II grupe Euro-Afričke zone.

"On je bio bolji igrač ovoga puta i već ima dobre rezultate u ovoj godini. Ja sam dao sve od sebe, ali željeni rezultat je izostao. Šta više da vam kažem o tome", upitao je na kraju prilično razočarani finski teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.