Počinje ATP čelendžer „Banjaluka 2016“

I ovoga septembra

Počinje ATP čelendžer „Banjaluka 2016“

O. Lekić

I ovoga septembra, Banjaluka je domaćin poznatog teniskog takmičenja. Ljubitelji ovog popularnog sporta u prilici su da i ove godine uživaju u vrhunskim mečevima u gradu na Vrbasu.

Svakog septembra Banjaluka je u znaku vrhunskog tenisa zahvaljujući ATP čelendžeru, koji se ove godine, po 15. put, održava na terenima „TK Mladost“. Ovogodišnji devetodnevni turnir počinje 10. septembra, a glavni dio turnira, vrijednog 100.000 dolara, u ponedjeljak 12. septembra, dok se finale igra u nedjelju 18. septembra. Banjaluka će tako, tokom trajanja turnira, postati regionalno tenisko središte, a svi ljubitelji ovog sporta će imati priliku da uživaju u kvalitetnim mečevima i uživo bodre vrhunske igrače.

Milan Radaković, direktor ATP čelendžera „Banjaluka 2016“, koji organizuje „TK Mladost“, ističe da je vrijednost turnira 100.000 dolara, pa će nagradni fond koji će raspodijeliti teniseri biti 75.000 dolara, a u to ne ulaze troškovi hospitalitija.

„Pobjednik turnira će, osim novčanog dijela koji iznosti 9.200 evra, iz Banjaluke otići ’bogatiji’ i za velikih 100 ATP bodova“, rekao je on.

Organizatori navode da je prema preleminarnoj listi koja važi do prvog dana takmičenja, prvi nosilac „ATP čelendžera“ Orasio Zebaljos, argentinski teniser koji se trenutno nalazi na 70. mjestu ATP liste. O jačini turnira govori podatak da se pored Argentinca na spisku učesnika nalaze još dva igrača iz grupe od 100 najboljih tenisera svijeta. Njegov zemljak Karlos Berlok je 75. igrač na svijetu, dok je Slovenac Aljaž Bedene, koji nastupa pod zastavom Velike Britanije, rangiran samo dva mjesta niže.

Da će Banjalučani gledati dobar tenis na terenima u parku „Mladen Stojanović“ bilo je poznato još na konferenciji za medije, kada je saopšteno da je od 22 igrača koji će se takmičiti u Banjaluci, njih 18 igralo grend slemove ove godine.

Iako je dobio poziv organizatora turnira, u Banjaluci se neće pojaviti Janko Tipisarević, koji je na ovom turniru igrao 2002. godine, pa neće biti u prilici da ponovi uspjeh Dušana Lajovića i Viktora Troickog, koji su uz ogromnu podršku publike, osvajali turnir prethodne dvije godine.

„Ovaj turnir je već dugi niz godina jedan od najkvalitetnijih u regionu, a ispred Banjaluke po kvalitetu je samo turnir u Umagu“, naglasio je Radaković. TK „Mladost“ Banjaluka, organizator turnira, koji je ujedno i domaćin 15. po redu ATP čelendžera „Banjaluka 2016“, ove godine slavi tri decenije postojanja i uspješnog rada.

„Ponosni smo na 30 godina postojanja i vhunski turnir koji se održava već 15 godina zaredom. Igrači vole dolaziti u Banjaluku, između ostalog, i zbog prekrasnog parka u kojem turnir održava. Infrastruktura je dovedena do savršenstva. Možemo se pohvaliti centralnim terenom, koji ni po čemu ne zaostaje za terenima u našem okruženju“, navodi Radaković.

„Kvalitet turnira potvrđuje podatak da će ove godine biti organizovan internet prenos uživo sa dva terena, koji će raditi renomirana svjetska kuća IMG. Osim toga, polufinalni i finalni mečevi koji se igraju za vikend biće direktno prenošeni na Radio-televiziji Republike Srpske“, rekao je je on.

Za Banjalučki čelendžer vlada veliko interesovanje javnosti i sportista, i to ne samo u regionu, jer se proteklih godina, zahvaljujući prenosu putem interneta, turnir pratio u preko 100 zemalja svijeta.

Radaković je zadovoljan dugogodišnjom saradnjom sa kompanijom m:tel, koja je i ove godine generalni sponzor turnira.

„Bez podrške lokalnih kompanija bilo bi nemoguće organizovati turnir, naročito na ovako visokom nivou i dovesti vrhunske tenisere u naš grad. Saradnja sa kompanijom m:tel traje od prvog turnira, 2002. godine, dakle punih 15 godina“, ističe Radaković.

Organizatori ATP čelendžera „Banjaluka 2016“ pozivaju sve ljubitelje tenisa da dođu na terene TK „Mladost“, gdje će uz slobodan ulaz moći da uživaju u vrhunskom tenisu i uživo gledaju majstorije najboljih svjetskih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi