Poznati polufinalisti stonoteniskog turnira

Samo dva Kineza ?

Poznati polufinalisti stonoteniskog turnira

M. Maksimović

U polufinalu stonoteniskog turnira igrat će prvi, drugi, peti i osmi nositelj.Prema očekivanju u polufinalu su se našli Jike Zhang i Wang Hao.

Zhang je svjetski prvak iz Rotterdama, dvostruki ekipni prvak iz Moskve i Rotterdama, dok je Wang Hao na prošlim igrama (singl) osvojio srebro, baš kao i u Atini četiri godine ranije, u Pekingu je poražen od nedodirljivog Ma Lina.

Što se tiče Zhanga, on je u osmini finala pobjedio Vladimira Samsonova 4-3, nakon što je Bjelorus ispustio vodstvo 2-3 u setovima.U četvrtfinalu je Zhang igrao dva seta manje, Jiang Tianyi iz Hong Konga savladan 4-1.

U polufinalu Zhang ide na Dimitrija Ovtcharova iz Njemačke. Rođeni Ukrajinac je u četvrtfinalu odigrao težak meč protiv Michaela Mazea iz Danske. I Maze ispustio vodstvo od 2-3 u setovima.

Chuang Chih-yuan sa Tajpeha igra odlično na ovom turniru.U četvrtfinalu se lako obračunao sa Adrianom Crișanom iz Rumunije, sve je bilo gotovo u četiri seta. Sada u polufinalu čeka izazov, čovjek sa početka teksta, Wang Hao.Wang nije imao problema protiv Japanca Kishikave, prošao je 4-0.


Rezultati četvrtfinala:
Jike Zhang (Kin) - Jiang Tianyi (Hkg) 4-3
Dimitrij Ovtcharov (Nje) - Michael Maze (Dan) 4-3
Chuang Chih-yuan (Taj) - Adrian Crișan (Rum) 4-0
Wang Hao (Kin) - Seiya Kishikawa (Jap) 4-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.