"Preživio je bombardovanje, pa i ovu krizu će isto tako"

Agassi za Guardian

"Preživio je bombardovanje, pa i ovu krizu će isto tako"

E. Škorić

Legendarni teniser Andre Agassi brani Novaka Đokovića, koji igra u lošoj formi u posljednje vrijeme.

Godinama je Novak dominirao, bio čvrst kao stijena, a onda je uslijedio pad i prvi put nakon šest godina otkazao je nastup na jednom turniru.

"Ne gubi se pobjednički duh tako brzo. Osim toga, u pitanju je ozbiljna povreda", rekao je Agassi za Guardian, pa je dodao:

"Postoji problem na mentalnom, emotivnom planu, nešto što je iza paravana. To znaju samo on i njegov tim. Novak je predobar igrač. Nekad je čistio čahure s terena da bi trenirao. Preživio je bombardovanje, pa i ovu krizu će isto tako".

Novak je trenutno na poziciji broj dva iza Andyja Murrayja, a podsjetimo da je otkazao nastup u Miamiju, dok je neslavno imao nastup u Indian Wellsu, gdje je ispao u trećem kolu od Nicka Kyrgiosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi